Alina Gorghiu și Iani Popa, 'de râsul lumii'! VIDEO!

tot articolul
Alina Gorghiu și Iani Popa, 'de râsul lumii'! VIDEO!

Primar PNL despre Gorghiu: 'Nu ne rezolvă nimic dar ne duce la...'

tot articolul
Primar PNL despre Gorghiu: 'Nu ne rezolvă nimic dar ne duce la...'

Consilierii PNL OBLIGAȚI să voteze cum dictează partidul

tot articolul
Consilierii PNL OBLIGAȚI să voteze cum dictează partidul

PNL Pitești sau cotețul lui Mihai! Coteț vrea funcția lui Tofan

tot articolul
PNL Pitești sau cotețul lui Mihai! Coteț vrea funcția lui Tofan

ȘOCANT! Măcel în Argeș! A OMORÂT CINCI OAMENI!

tot articolul
ȘOCANT! Măcel în Argeș! A OMORÂT CINCI OAMENI!

Alți doi DIRECTORI noi în Argeș!

tot articolul
Alți doi DIRECTORI noi în Argeș!

ȘEF nou la Garda Forestieră Argeș

tot articolul
ȘEF nou la Garda Forestieră Argeș

Medicul erou cu salariu de peste 25 000 lei vrea locuinţă gratuită

tot articolul
Medicul erou cu salariu de peste 25 000 lei vrea locuinţă gratuită

Publicitate

Vizualizezi:acasa -> administrativ -> Centrul Cultural Piteşti, programul evenimentelor următoare!


Centrul Cultural Piteşti, programul evenimentelor următoare!


Google
Centrul Cultural Piteşti, programul evenimentelor următoare! Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 24-29 octombrie 2022, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

 Simpozionul cu tema „Omagiu Zilei Armatei Române”, organizat de Asociația Județeană Argeș a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Basarab I”, luni, 24 octombrie, de la ora 10.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români - Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, luni, 24 octombrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dialogul cu tema „Corpul și mesajele lui”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Lumea interioară între mit și știință”, coordonat de promotorul cultural Alexandra Grigorescu, având-o invitată pe lector univ. dr. Lucia Neagoe, de la Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie a Universității Pitești, eveniment care va avea loc luni, 24 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Corpul ne vorbește în permanență, doar că noi nu suntem atenți la mesajele lui sau nu știm să le înțelegem. Emoțiile distructive, experiențele traumatizante și, mai exact, felul în care au fost sau nu au fost procesate, își pun amprenta asupra corpului, asupra stării de sănătate, energie și vitalitate. Sunt multe abordări la ora actuală care își propun să descifreze mesajele corpului (de exemplu, Psihosomatica, Recall Healing, etc.), oferindu-ne instrumente de lucru valoroase care ne ajută să ne împrietenim cu corpul nostru și să trăim armonios”, sunt considerațiile Luciei Neagoe.
Prelegerea cu tema „Existențialismul - filosofie a crizei”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Colocviile Municipiului Pitești”, coordonat de redactorul-șef al revistei de cultură Argeș, filosoful și scriitorul dr. Leonid Dragomir, avându-l invitat pe prof. univ. dr. Ioan Lascu, președintele Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, eveniment care va avea loc marți, 25 octombrie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Pe la mijlocul secolului trecut, o serie de curente și tendințe filosofice au drept punct comun meditația asupra existenței, cu accent asupra omului concret. Acesta este unul dintre motivele pentru care existențialismul, spre deosebire de alte filosofii, a avut un puternic ecou în literatură. Un alt motiv este luarea în considerare a finitudinii umane trăită în situațiile limită, de criză existențială. Merită menționat că Ioan Lascu a consacrat două dintre cărțile sale existențialismului: <Albert Camus și exigența unității (2002)> și <Existențialismul francez. Gândire și literatură (2005)>”, spune Leonid Dragomir.
Recital folcloric în cadrul proiectului sub genericul „De la Vâlcea la Pitești”, coordonat de interpreta de folclor Tatiana Mărcoianu, marți, 25 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dezbaterea cu tema “Cine sunt, cine vreau sa fiu”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Copii și părinți, prietenii mei”, coordonat de prof. Maria Simona Mitroi, marți, 25 octombrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Și de data aceasta scena este primitoare, timp de 50 de minute va oferi momente artistice, culturale, informative, dar și interactive. Așa cum v-am obișnuit, vom avea invitați speciali, care, desigur, vor transmite tot ce au mai bun - președintele Ligii Scriitorilor Români - Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, și poeta și pictorița Loreta Din. Va avea loc și un vernisaj prezentat de eleva Nicoleta Grigore de la Școala Gimnazială <Tudor Vladimirescu>, însoțită de doamna profesor de educație plastică, psiholog Crăița Nica”, informează Maria Simona Mitroi.
Lansarea nr. 3/2022 al Revistei-document “Restituiri Pitești”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, marți, 25 octombrie, de la ora 20.00.
“Revista-document <Restituiri Pitești> este o publicație a Primăriei Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, care apare trimestrial de mai bine de cincisprezece ani. Construite pe temeliile cercetării istorice a izvoarelor documentare despre trecutul Piteștilor, articolele publicate și-au păstrat esența în tot acest timp, însă au și explorat teme pluridisciplinare, aparținând unor domenii înrudite istoriei precum dreptul, teologia, literatura și variate aspecte ale culturii și civilizației umanității. În numărul curent, cititorii pot regăsi următoarele materiale: conf. univ. dr. Marius ANDREESCU, <Filosofia românească în cumpăna vremii. Neagoe Basarab și Dimitrie Cantemir>, Jean DUMITRAȘCU, <O istorie pe scurt a vieții culturale din Pitești>, dr. Aurel RADU, <Câteva descrieri pitorești ale orașului Pitești>; dr. Octavian DĂRMĂNESCU, <Registrele civile ale Bisericii Sf. Nicolae>; prof. Florin-Gabriel RĂȚOI, <In memoriam, Pr. Protopop Iuliu Chiriță (11.09.1960-12.09.2012)>”, precizează Marin Toma.
Lectură publică din propriile creații literare, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Teme culturale în emoții raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 26 octombrie, de la ora 11.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții.
“A venit toamna. A 70-a toamnă. Cu versuri și proză, cu castane, nuci și gutui. Toate în sufletul și lectura autorului. E Octomvrie, Brumărel: <Curtezana pală cu obraji fardați și buze supte>, cum scria Ion Minulescu.
Toamna nu refuză nicio culoare. Nu știu de unde s-a născut atâta splendoare, dar știu că numai Dumnezeu ar fi putut...
Iar nouă ne-a dat puterea de a privi. Bucurați-vă! A venit toamna”, ne invită Lucian Costache la o nouă lectură publică din propriile creații.
Prelegerea cu tema „Omul acumulării’, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Fețele Omului”, susținut de psihologul Radu Vasile Șerban, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș, miercuri, 26 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Prelegerea cu tema „Identificarea Feng Shui a Personalității”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Călătorie în științe neconvenționale. Feng Shui”, coordonat de trainerul Sorin Dinu, eveniment care va avea loc miercuri, 26 octombrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dialogul cu tema “Poezia, tărâmul divin al geometriei”, în cadrul proiectului „Întâlniri culturale”, coordonat de scriitoarea Silvia Giurgiu, miercuri, 26 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Invitatul meu special va fi poetul Puiu Răducan, din Olănești. Cu acest prilej voi purta un dialog tematic despre activitatea culturală și volumele publicate de Puiu Răducan, și ne vom bucura de o lectură publică din creațiile autorului. Vă așteptăm cu opinii și întrebări adresate invitatului nostru”, spune Silvia Giurgiu.
Festivitatea de acordare a Premiilor revistei „Cafeneaua literară”, eveniment coordonat de poetul Virgil Diaconu, directorul revistei „Cafeneaua literară”, publicație lunară editată de Centrul Cultural Pitești, joi, 27 octombrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Revista <Cafeneaua literară>, editată de Centrul Cultural Pitești, care apare sub egida Consiliului Local Pitești şi a Primăriei municipiului Pitești, va acorda premiile literare anuale următorilor scriitori, care au publicat în paginile ei și au contribuit prin textele lor la calitatea ridicată a revistei:
Iulian Chivu (critic literar, Roșiorii de Vede) – Premiul Cafeneaua literară pentru Critică literară;
Aureliu Goci (critic literar, București) – Premiul Cafeneaua literară pentru Critică literară;
Radu Ulmeanu (poet, prozator, publicist, redactor-șef Acolada, Satu Mare) - Premiul Cafeneaua literară pentru Proză;
Ion Cocora (poet, critic teatral, director Editura Palimpsest, București) – Premiul Cafeneaua literară pentru Poezie;
Zenovie Cârlugea (critic și istoric literar, director revista Portal-Măiastra, Târgu-Jiu) – Premiul Opera Omnia pentru Critică și Istorie literară.
Evenimentul, coordonat de Virgil Diaconu, directorul revistei, și Denisa Popescu, redactor, va avea loc joi, 27 octombrie, de la ora 13.00, în sala Ars Nova a Centrului Cultural Pitești”, informează Virgil Diaconu.
Dialogul cu tema „Muntele și sănătatea”, în cadrul proiectului sub genericul „Muntele ca o școală”, coordonat de poetul și profesorul de filosofie George Badea, avându-l invitat pe președintele Clubului de Drumeție și Ecologie Montană “Drumeție prin Carpați”, ing. Romulus Buncilă, joi, 27 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Natura, în general, și munții, în special, reprezintă o sursă de sănătate fizică și mentală. Câteva zile la munte sunt o modalitate minunată de încărcare energetică, departe de forfota și stresul vieții de zi cu zi în oraș. La propriu, înseamnă o gură de aer proaspăt. Aerul intens ionizat, curat şi extrem de benefic specific muntelui ajută în cazul problemelor respiratorii și ușurează respirația la persoanele cu astm. Aportul suplimentar de oxigen va determina o întărire a sistemului imunitar, o intensificare a proceselor de digestie şi eliminare, o echilibrare endocrină. De asemenea, vom căpăta tonus psihic şi mental şi vom avea spontan o stare de bună dispoziţie, creativitate şi vioiciune. Studiile au arătat că mirosul de pin specific zonei montane scade ostilitatea, depresia și stresul, dând o mână de ajutor unui somn mai bun. Muntele oferă un cadru ideal de mişcare în aer liber, indiferent de anotimp ori vârstă. Mersul pe jos revitalizează organismul, îl curăţă de deşeuri şi reglează activitatea organelor interne. Organismul este energizat, prin suplimentarea rezervelor de oxigen care ajung la mușchi, organe și țesuturile corporale. Oxigenarea sporită întărește musculatura, ajută plămânii să funcționeze mai bine, crește rezistența la efort, starea de alertă și nivelul de energie. Urcarea pe munte are beneficii și în plan emoțional. Consolidează încrederea în forțele proprii cu fiecare pas înainte și fiecare obstacol depășit. Adesea, plimbările în zonele montane pot avea valențe spirituale, ajutând la găsirea păcii interioare. Adesea, găsim soluții la situațiile care ne frământă după o astfel de plimbare.
Frumuseţile decorului montan, indiferent de anotimp, oferă trăiri unice, care elimină stresul. Liniştea pădurii acționează în mod terapeutic, reglând procesele nervoase, făcând somnul odihnitor, calmând procesele mentale şi emoţiile”, sunt considerațiile exprimate de George Badea și Romulus Buncilă.
Dezbaterea cu tema „Nevoile copiilor și tipurile de atașament”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, având-o invitată pe psihologul Casandra Budulac, joi, 27 octombrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Pentru o creștere sănătoasă și o dezvoltare armonioasă a copilului este necesar să fie împlinite nevoie de bază esențiale, naturale. Cu o conștientizare firească a acestor nevoi de către persoanele care îi cresc se fac pași importanți către o aplicare în practică, ceea ce facilitează și interacțiunea armonioasă dintre copii și părinți și celelalte persoane care se preocupă de creșterea și educația lor.
Iar construirea unui tip de atașament sigur reprezintă un aport important și necesar și în viața de adult pentru a avea o viață mental-emoțională sănătoasă și relații echilibrate sănătoase.
Prezenţa Cassandrei Budulac, care a absolvit în acest an masterul în ,,Psihologie clinică-evaluare şi intervenţie'' este aşteptată cu mare drag.
Ea deschide porţile părinţilor tineri ca vârstă şi tineri ca spirit pentru aflarea oportunităţilor create atunci când informaţiile vin de la specialişti în domeniu”, spune Simona Vasilescu.
Spectacol-lectură în cadrul proiectului cultural-educativ „Confluențe literare”, coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română Allora Albulescu, joi, 27 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Evenimentul va cuprinde o lectură publică din lirica poetului Constantin Teodor Craifaleanu, susținută de membri ai Atelierului de Creație și interpretare al elevilor de la Școala Gimnazială <Nicolae Simonide>. Evenimentul se desfășoară sub egida Fundației literare <Liviu Rebreanu>”, spune Allora Albulescu.
Festivalul Național de Muzică Folk TRIVALE FEST, ediția a VI-a, care va avea loc sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 18.00, în sala de concerte a Filarmonicii Pitești. Evenimentul va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare susținute de consacrați ai genului: Nicu Alifantis&Zan, Tzurlă&Amfiteatru 13`, Grupul Folk P620. Preselecția va avea loc sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 10.00, în Sala Ars Nova de la la Casa Cărții. Înscrierile pentru concurs se pot face până pe data de 27 octombrie, la adresa de e-mail cultcentre@yahoo.com, sau la sediul Centrului Cultural Pitești (Strada Craiovei, nr. 2, Bloc G1, Pitești). Biletele de intrare la festival sunt puse în vânzare atât la casieria Filarmonicii Pitești, cât și online: https://www.bilete.ro.
Regulamentul și fișa de înscriere ale Festivalului Național de Muzică Folk TRIVALE FEST 2022 pot fi accesate și descărcate de pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești și de pe site-ul oficial al instituției (www.centrul-cultural-pitesti.ro).

Etichete: nu exista etichete pentru articolul Centrul Cultural Piteşti, programul evenimentelor următoare!

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol. Poti fi primul care comenteaza acest articol folosind formularul de mai jos.


Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam sa bifati casuta antispam.Flux de stiri

Anunț Primăria Ștefănești


Orașul Ștefănești, cu sediul în orașul Ștefănești, strada Calea București, nr. 1, județul Argeș, deruleaza proiectul "Consolidarea capacităţii unităţilor de învăţământ din orașul Ștefănești în vederea gestionării crizei COVID-19", cod SMIS 149775 finanțat prin Programul Operational Infrastructura Ma...
tot articolul


Încă o zi cu peste 1000 de cazuri de COVID în Argeş


În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 22.737 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3.729 mai puțin decât în ziua anterioară. 2.909 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după pr...
tot articolul


Liberalii argeşeni schimbă din nou prefectul?


Aşa cum v-am anunţat, liberalii argeşeni au fost mai preocupaţi în ultima perioadă de cum să îl schimbe pe Adrian Miuţescu, cum să obţină diferite funcţii publice, să îşi pună rudele în diferite funcţii cheie, fără să fie preocupaţi de soarta judeţului, de banii de care au nevoie primarii pentru pro...
tot articolul


Primele cazuri de infectare cu tulpina Omicron în Argeş!


În judeţul Argeş au fost confirmate primele cazuri de infectare cu tulpina Omicron. Este vorba despre un copil de un an şi mama acestuia de 22 de ani. Cei doi au revenit din curând din Anglia, fiind diagnosticaţi pozitiv cu coronavirus. Probele au fost trimise la Bucureşti, fiind confirmată infectar...
tot articolul


Adrian Miuţescu a DEMISIONAT din PNL!


În urmă cu scurt timp, 17 parlamentari au demisionat din PNL. Este vorba despre Ludovic Orban şi alţi 16 susţinători ai acestuia, aleşii PNL fiind nemulţumiţi de alianţa făcută cu PSD pentru a forma un nou Guvern. Printre cei care au demisionat se numără şi preşedintele PNL Argeş, deputatul Adrian M...
tot articolul


Soare DEMIS din funcţia de SUBPREFECT! Vezi cine îi ia locul


Subprefectul Emanuel Soare a fost astăzi demis din funcţie. În locul său a fost numit avocatul Dragoş Predescu. Aşa cum v-am anunţat schimbările vin după ce Ludovic Orban a pierdut şefia partidului iar acum Cîţu şi echipa lui "se răzbună" şi încearcă repede cât mai apucă să îşi pună oamenii în funcţ...
tot articolul


Containere pentru deșeuri reciclabile în Pitești


Primăria Pitești, prin SC Salubritate 2000 S.A., continuă acțiunea de înlocuire a containerelor destinate deșeurilor reciclabile din plastic/metal și sticlă, prin instalarea a 11 containere clopot, cu o capacitate de 2,25 și 3 mc, în Expo-Parc și Eremia Grigorescu. Containerele au fost amplasate în...
tot articolul


Evenimentul 'Pădurea – energie vie' a fost amânat


Evenimentul 'Pădurea – energie vie' a fost amânat din cauza condițiilor. Programată inițial pentru luni, 22 martie 2021, începând cu ora 10.00, campania de plantare de arbori, se va desfășura la o dată ce va fi anunțată ulterior. Decizia a fost luată din cauza cauza condițiilor meteo nefavorabile....
tot articolul


Cristian Gentea: 'Pentru mine, educaţia înseamnă civilizaţie'


Prezent la dezbaterea “UNIVERSITATEA – INIMA CETĂȚII”, Cristian Gentea, candidatul PSD pentru funcția de primar al Piteștiului, și-a prezentat strategia realistă și proiectele concrete menite să asigure creșterea nivelului de educație – o condiție fundamentală, în opinia domniei sale, pentru dezvolt...
tot articolul


Felicitare Primăria Bascov


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Gheorghe Stancu, primar comuna Bascov ...
tot articolul


Felicitare Primăria și Consiliul Local Berevoești


Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări, dar și de liniște și pace sufletească. Sfântul Ilie, al cărui nume îl purtaţi, să vă ocrotească şi să vă călăuzească mereu. La Mulţi Ani! Florin Proca, primar comuna Berevoești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Albeștii de Argeș


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Ilie cât mai frumoasă! Gabriel Popa, primar comuna Albeștii de Argeș ...
tot articolul


Felicitare Primăria Budeasa


În această zi sfântă să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri. La mulți ani tuturor argeșenilor cu ocazia Sfântului Ilie! ...
tot articolul


Felicitare Primăria Topoloveni


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Gheorghiță Boțârcă, primar oraș Topoloveni ...
tot articolul


Felicitare Primăria Dârmănești


Vă doresc ca de ziua numelui să vi se împlinească toate dorinţele, să fiți fericiți, sănătoși, să aveți parte numai de raze de soare în viaţă şi vă urez un sincer La Mulţi Ani cu ocazia Sfântului Ilie! Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bogați


Pentru că astăzi este o zi specială pentru dumneavoastră, mă alătur şi eu celor care vă doresc din adâncul sufletului să aveți parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfântul Ilie! Ion Gârleanu, primar comuna Bogați ...
tot articolul


Felicitare Primăria Corbi


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Ilie cât mai frumoasă! Virgil Baciu, primar comuna Corbi ...
tot articolul


@2015 Publirom Concept Media SRL, toate drepturile rezervate. | Termeni si conditii de utilizare.
PageRank

Recomanda pagina pe

Urmariti-ne pe